Mijn toolkit voor slechte dagen

We hebben allemaal wel eens van die dagen waarop alles lijkt tegen te zitten, waarop de lasten zwaar wegen en de zon lijkt te zijn verdwenen achter donkere wolken. Maar wat als ik je vertel dat zelfs op de slechtste dagen de kracht om je gemoedstoestand te veranderen binnen handbereik ligt? Zo heb ik mijn eigen toolkit gemaakt voor die slechte dagen.

Waarom een toolkit voor slechte dagen?

Door een persoonlijke toolkit te maken, kun je jezelf voorzien van de nodige middelen en instrumenten om met moeilijke dagen om te gaan en je veerkracht te vergroten. Het geeft jou handvatten om met de slechte dagen om te gaan. Als je zo’n dag heb, hoef je alleen je eigen toolkit er bij te pakken en er mee aan de slag te gaan. Maar waar bestaat het dan allemaal uit? Ik laat je mijn toolkit zien.

warmwater kruik

Dit zit er in de mijne

 • Een a4tje met een lijst aan activiteiten die mij helpen om een slechte dag door te komen. Voorbeelden van zulke activiteiten: bellen met een vriendin, mediteren, wandelen, vertragen, lezen in een boek of schrijven.
 • Een warmwater kruik
 • Mijn favoriete thee smaak
 • Een schriftje om in te schrijven
 • Een spotify lijst met fijne meditaties
 • Een spotify lijst met rustige nummers
 • Maar ook een spotify lijst met vrolijke nummers
 • Warme sokken
 • Paar papiertjes met mooie affirmaties op
 • Foto’s van fijne momenten en mooie herinneringen
 • Lieve kaartjes die ik van dierbaren heb gekregen
 • Edelstenen in de vorm van trommelstenen zodat ik die bij mij kan dragen. Momenteel zit er de gouden driehoek in (amethist, rozenkwarts en bergkristal)
 • Rustgevende etherische olie zoals lavendel
 • Etherische olie wat samengesteld is voor mijn sterrenbeeld, zoals van Geurwolkje

Wil jij ook gaan ontdekken hoe jij jouw toolkit kan samenstellen? Heb je daar nog wat handvatten voor nodig? Ik heb een ebook gemaakt die je hier kan aanschaffen. Dit ebook is speciaal samengesteld om je te voorzien van een scala aan praktische tools, inspirerende inzichten en eenvoudige gewoonten die je kunnen helpen om slechte dagen aangenamer te maken. Ontdek hoe kleine, maar betekenisvolle stappen je kunnen leiden naar innerlijke rust, veerkracht en vreugde, zelfs wanneer het leven uitdagend is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.