9 zomer self-care tips

De zomer staat voor de deur. Leuke etentjes buiten, gezellig BBQ feest, dagjes weg en vooral buiten zijn als het zonnetje schijnt. Alleen voor je het weet staat je agenda bomvol en neem je vrij weinig tijd voor jezelf. Met deze 9 zomer self-care tips geef ik je inspiratie om meer tijd voor jezelf te nemen deze zomer.

  • Uitwaaien op het strand: Ik ben echt een strand mens en vind het dus heel erg fijn om op het strand te zijn. En niet alleen maar om te zonnen. Maar juist van het even lekker uitwaaien op het strand kan ik genieten. Loop een rondje door de duinen en langs het water. Je kunt je gedachten even laten gaan of volledig loslaten. Na afloop voel je je heerlijk ontspannen!
  • Maak je favoriete zomers drankje: Een zomers drankje maakt een zomerse dag natuurlijk helemaal compleet. Vul een karaf met water en doe daar lekker wat fruit en munt in. Of koop een Zomers Tafelwater, een kant en klare karaf waar je alleen maar water bij hoeft te doen.
  • Ga in de tuin zitten met een goed boek: Als je toch al je favoriete zomers drankje heb gemaakt, kan je meteen lekker in de tuin zitten en een boek of tijdschrift er bij pakken. Echt even het momentje voor jezelf creëren. Een heel fijn me-time momentje waarbij de tijd omvliegt.
  • Wandelen: Elke dag ga ik wel even lekker wandelen met de hond. Maar als het zonnetje schijnt is het des te fijner. In de ochtend in alle rust naar het bos. Of eind van de dag lekker naar het strand en duinen om de dag af te sluiten. Het zijn hele fijne self-care momenten om je gedachten op een rijtje te zetten, nieuwe ideeën op te doen en je komt ook nog eens in beweging.
  • Bezoek een pluktuin: Dit heb ik pas paar jaar geleden ontdekt maar je ziet ze steeds meer. Een pluktuin waar je je eigen bloemen kan plukken en een mooi boeket kan maken. Ik vind het tevens ook een oase van rust en een plek waar ik even kan ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven.
  • Plan een verwenmomentje in: Plan geregeld een verwenmomentje voor jezelf. Smeer jezelf in met je favoriete bodylotion, lak je nagels in een leuk zomerse kleur of neem een uitgebreide douche. Pak je favoriete zeep en maak er even een spa momentje van.
  • Plan een dag waarop je alleen de dingen doet waar jij blij van wordt: Een dagje helemaal voor jou zelf. Waarop alles mag en niks moet. Een dag waarop je alleen de dingen doet waar jij blij van wordt! Ga je graag winkelen maar heb je daar normaal geen tijd voor? Of wil je juist die ene serie kijken die al zo lang op je nog te kijken lijst staat? Vandaag is de dag dat je dit kan gaan doen.
  • Kijk de zonsopgang of zonsondergang: In de zomer kun je de zonsopgang of -ondergang op de mooiste manieren zien. De lucht is vaak helder en je komt geregeld op prachtige bestemmingen. Probeer deze zomer af en toe eens tijd te maken om de zonsopgang- of ondergang te bekijken. Zo ben ik vorig jaar vroeg in de ochtend naar de Posbank gereden om van de zonsopgang te genieten met de bloeiende heide
  • Geef je huis een zomer make-over: Vervang de warme dekens die op de bank liggen voor luchtige katoenen plaids. Kies kussens met een zomers printje. Vervang donkere kleuren voor lichte kleuren. En zet je zelfgeplukte bloemen in een mooie vaas.

Welke van de 9 zomer self-care tips ga jij doen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.